SuperBootcamp (2016)
שאלות ותשובות
למה לעבור לקוד פתוח?
ההתקדמויות הטכנולוגיות המעניינות בתחום ה-web וה-mobile ובעולם פיתוח התוכנה כולו מתרחשות כיום במסגרת קהילת הקוד הפתוח. פרויקטים מובילים כמו linux ו-android או firefox ו-chrome, וכן כלי פיתוח כמו python על שלל הספריות הזמינות לבניית יישומים מתקדמים, מאפשרים לצוותים קטנים לבנות מוצרים מורכבים בזמן קצר, ולפתוח פער עצום על פני אלו שאינם מנצלים באופן מיטבי את העושר בעולם זה. בארץ ובעולם קיים מחסור חמור במפתחי תוכנה בעלי נסיון, בעיקר בעבודה בסביבות קוד פתוח.
למה python (ולא Ruby, או go, או php)?
שפת התכנות פייתון היא שפה פשוטה ומקסימה, ואנחנו אוהבים אותה מאוד.
מעבר לכך, היא אחת משפות התכנות המובילות כיום בעולם התוכנה. לדוגמא:
-
פייתון היא שפת התכנות הראשונה אותה לומדים סטודנדטים למדעי המחשב בכ-80% מהאוניברסיטאות המובילות בארה"ב. (מקור, 7/2014), ומדורגת כשפה החמישית בפופולריות שלה בעולם (Tiobe, 2/2016)
-
פייתון היא שפת תכנות מובילה בחברות הנמצאות בחזית הטכנולוגית, כמו Google, dropbox ו-instagram, ונמצאת בשימוש רב בחברות הזנק (סטרטאפים) רבים.
-
לפייתון קהילה ענקית התורמת כמויות גדולות של קוד וחבילות מוכנות לשימוש בתחומים רבים ומגוונים, בין השאר בתחום פיתוח ה-web או בעבודה וניתוח נתונים.
למה JavaScript? מה זה ECMAScript?
שפת התכנות JavaScript היא שפת התכנות היחידה שניתן להשתמש בה בתוך דפדפן סטנדרטי, ולכן זכתה למעמד מיוחד בעולם התוכנה. עם ההתקדמות הטכנולוגית, נכתבו ספריות רבות המאפשרות להשתמש באופן יעיל ב-JavaScript בדפדפן ומחוצה לו (לדוגמא באמצעות node.js), וכיום ככל הנראה קהילת מפתחי JavaScript היא הקהילה המובילה בעולם מבחינת מהירות והיקף ההתקדמות הטכנולוגית.
לאחר שנים ארוכות של דיונים, במהלך 2015 הוכרז סטנדרט חדש של שפה זו בשם ECMAScript 2015 (או בקיצור ES2015), הכולל שיפורים רבים שישולבו בגרסאות הבאות של כל הדפדפנים, אך באמצעות כלים יעודיים ניתן להשתמש ב-ES2015 כבר היום.
למה Angular ולא React.js?
בשנים האחרונות הספריה Angular בתמיכה נרחבת של Google, ביססה את מעמדה כאחת מהמערכות המובילות והמעניינות בתחום ה-front end development. לאחרונה נכנסו לזירה זו גם המערכת React בתמיכתה של Facebook ובחודשים האחרונים הוכרזה גם Angular2, שעדיין נמצאת בגרסת בטא.
לימוד מערכת מורכבת זו תאפשר הצצה עמוקה לשימוש בגישות חדשניות בפיתוח ישומי Web.
מכיוון שהזמן המוקדש למערכת JavaScript מתקדמת הוא מועט (שבוע 4 בלבד) אנחנו מעדיפים לבחור בלימוד טכנולוגיה מובילה אחת בלבד בזמן זה, ולנצל את הזמן בבניית פרויקט קטן - במקום ללמוד מספר טכנולוגית מקבילות. משתתפים המעוניינים להרחיב את הידע שלהם, לדוגמא ב-React.js, מוזמנים לעשות זאת באופן עצמאי במסגרת תוכנית ההמשך.
האם אפשר ללמוד כל מה שלומדים בתכנית זו לבד, בלי להשתתף בתכנית?
כן, בהחלט, אפשר ומומלץ ללמוד את כל הטכנולוגיות שאנחנו מלמדים לבד - יש מספיק מקורות מידע חינמיים (או בתשלום) מצוינים המספקים אפשרות ללמוד את כל מה שנעסוק בו בכיתה, מבלי להשתתף בתכנית.
מצד שני - אנחנו מספקים מסגרת מצוינת, הרצאות ממוקדות, שיטת לימוד, קצב גבוה, כיוון ברור, ליווי אישי ותוכן מקורי שלנו, המספקים חוויה נוספת על פני הלימוד העצמי, שהינו המרכיב המרכזי בתכנית.
בנוסף, למחפשי עבודה בתחום, אנו מספקים ליווי מלא עד למציאת עבודה, כולל כיסוי עלות ההכשרה עצמה על ידי המעביד.
אין לי נסיון או ידע בתכנות. האם התוכנית מתאימה לי?
לא. התכנית מיועדת למי שכבר יודע לתכנת, ויודע שהוא אוהב לתכנת.
כמה משתתפים יהיו בתכנית?
כ-20 משתתפים.
היכן התכנית תתקיים?
התכנית תתקיים בכיתת לימוד נעימה במרחק הליכה מאחת מתחנות הרכבת של תל אביב - המיקום המדויק יקבע רק לאחר פסח.
האם צריך להצטייד במחשב נייד?
כן. אנחנו מאמינים שלכל מפתח צריך להיות מחשב אישי טוב ומוכן לעבודה. במידה ואין לכם מחשב תקין, נשמח להמליץ לכם על מפרט מתאים למחשב אותו אתם צריכים.
האם התכנית מעניקה תעודה או הסמכה כלשהי?
לא, אבל כנראה נדפיס חולצות.
האם זהו המחזור הראשון של תכנית זו?
זהו המחזור הראשון של התכנית המתקיים במתכונת הזו. לפני כן הפעלנו במסגרת הסדנא לידע ציבורי את הכיתה02 בירושלים, את הכיתה בתל אביב, ואת מחזור הפיילוט של התכנית Passionate Web Developer.
למה התכנית כל כך אינטנסיבית? לא עדיף לרווח אותה על תקופה ארוכה יותר?
בניגוד לקורס רגיל, תכנית זו מאפשרת למשתתפים בה לבצע שינוי מקצועי משמעותי בחייהם.
אנחנו מאמינים כי תוכנית לימודים אינטנסיבית מאפשרת לאלו הלוקחים בה חלק להתנתק מדברים אחרים, להתמקד בלמידה, ולהשיג השגים גבוהים בתקופה קצרה יחסית, דבר שיאפשר שינוי משמעותי זה.
בנוסף, רבים ממשתתפי התכנית יהיו מעוניינים להתחיל לעבוד בתחום מיד עם סיום התכנית. על מנת לקצר את התקופה בה הם אינם עובדים, בחרנו בתכנית מסוג זה.
עשר שעות ביום? למה כל כך הרבה?
מבחינתנו 10 שעות לימוד הן המינימום הנדרש לתכנית זו.
בנוסף, חברות התוכנה מחפשות לרוב עובדים במשרה מלאה, בהיקף משרה דומה.
חשוב לנו לציין שעל אף שהדבר מקובל בענף התוכנה ובתחום ההייטק באופן כללי, איננו מאמינים בימי עבודה ארוכים בתור שיטה טובה לטווח ארוך, ומאמינים שכדאי לחתור לפיתוח מודעות לאיזון בין עבודה, פנאי וחיי משפחה וחברה. למרות זאת, אנחנו בהחלט מאמינים שבתקופות מסוימות בחיים המקצועיים, לדוגמא בעת עבודה על פרויקט חשוב בעבודה, או בעת כתיבת עבודה אקדמית מעניינת, כדאי להתמקד ולהשקיע זמן באופן חריג בכדי להגיע לתוצאות רצויות - כפי שנאמר - no pain, no gain!
איך מתבצעת ההשמה במסלול למחפשי עבודה?
בעת ההרשמה והמיון נתרשם מכם, ונאתר עבורכם משרה (או משרות) מתאימות אצל אחת מהחברות השותפות שלנו.
במועד המתאים נציע לכם לגשת לראיון עבודה בחברה, ונלווה אתכם בתהליך זה, עד שתחתמו על חוזה העסקה, ישירות מול החברה.
במידה ולא תחתמו על חוזה במסגרת תקופת התכנית, אנו מצפים מהמשתתפים לקחת חלק בתכנית ההמשך, הנמשכת שישה שבועות, ולהמשיך בלמידה באמצעות פיתוח פרויקט נוסף, ככל הנראה במסגרת תקופת התלמדות באחת החברות השותפות שלנו ובליווי שלנו.
מהי בדיוק תכנית ההמשך?
בתחילת הדרך חשבנו שנקיים מסלול בן חודשיים וחצי - מתוכו חודש בדומה לתכנית הנוכחית, ועוד חודש וחצי בו כל משתתף עובד על פרויקט אישי. בשלב כלשהו הבנו שרק חלק קטן מהמשתתפים מעוניינים בתכנית כזו ארוכה, והחלטנו להציע את החלק השני - תכנית ההמשך לחלק מהמשתתפים בלבד:
- עם סיום התכנית, במידה והינכם מעוניינים לעבוד על פרויקט נוסף בתחום הקוד הפתוח, נשמח ללוות אתכם בעבודה בבניית פרויקט תוכנה. השתתפות בתכנית ההמשך תדרוש מהמשתתפים להתחייב להקדיש זמן בהיקף של כמשרה מלאה לאורך שישה שבועות מיד לאחר סיום התכנית.
- הפרויקטים יתקיימו אצל אחד מהחברות השותפות שלנו (כפרויקט צד בחברה הקולטת עובדים) או כפרוייקט אישי במרחב עבודה משותף.
- יש להדגיש שהמבנה המדויק של תכנית ההמשך טרם נקבע, ויושפע באופן משמעותי מהמשתתפים המעוניינים לקחת בה חלק.
יש לי שאלות נוספות. כיצד יוצרים איתכם קשר?
ניתן לצור איתנו קשר כאן: udi@10x.org.il או להתקשר ישירות לאודי בטלפון 050-5882388
תודות
בהזדמנות זו אשמח להודות לרבים וטובים שעזרו ועוזרים להרים מיזם זה (וסליחה מראש אם שכחתי מישהו):
תודה רבה ל: ניר אדר, דנה גל-אלטבאואר, תום ביגלאייזן, אוראל בלוך, שי ברגר, אמיר בשן, תם גוריון, בנימין גרינבאום, בני דאון, יהונתן דניב, מיקי טבקה, ניר יריב, אלון ניסר, דוד פלוי, אילן פליוב, אריק פריימוביץ', ינון פרק, עידו עברי, אופיר עובדיה, טל צפירה, ערן קידר, נעם קסטל, אדם קריב, רן תבורי, דניאל פורטמן ותודה גדולה ומיוחדת לשרית שתומכת בי לאורך כל הדרך.